top of page

 

Ik ben Jolijn Scholtes. Mensen omschrijven mij als energiek, open, toegankelijk, direct, sensitief en nieuwsgierig. Mijn kracht ligt in het creëren van een veilige omgeving tijdens onze gesprekken, waarin ik je op een positieve en stimulerende manier vragen stel die je aan het denken zetten, je motiveren en aansporen om in actie te komen.

In 2019 hebben ingrijpende levensgebeurtenissen geleid tot een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ik ben zelf een coachingstraject ingegaan om te ontdekken waar mijn eigen geluk ligt en om de moed te vinden om voor mezelf te kiezen. Dit heeft me uiteindelijk geleid naar de opleiding tot loopbaancoach en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik van functie en branche veranderd. Voorafgaand aan deze stappen heb ik jarenlang gewerkt als recruiter, en sinds 2020 als HR-businesspartner. In het begin was dit voornamelijk in commerciële bedrijven, maar later vond ik mijn plek in meer maatschappelijke organisaties, waaronder mijn huidige werkgever: De Hoogstraat Revalidatie. Deze overstap was een ware eyeopener: ik merkte dat ik me binnen dit soort organisaties veel gelukkiger voelde. Dit is niet zo vreemd, gezien het feit dat ik tijdens mijn hbo-stage al graag in een ziekenhuis wilde werken. Bovendien werkten zowel mijn vader als mijn moeder in de zorg en het onderwijs. Misschien zit het wel in de genen om te werken in een omgeving waar ik zingeving ervaar.

Terug naar de Innerlijke Lijn

De overstap naar de non-profitsector heeft me ook aan het denken gezet. Ik geloof dat mensen het gelukkigst zijn wanneer ze hun hart volgen en hun passies nastreven. Vaak zijn die passies al aanwezig vanaf hun kindertijd. Omdat ik anderen graag wil helpen bij het vinden van (meer) werkgeluk, heb ik besloten om de opleiding tot loopbaancoach en persoonlijke ontwikkeling te volgen bij Annet Brinkhuis Opleidingen. Deze opleiding stelt je in staat om je eigen authentieke coachingsstijl te ontwikkelen. Na afronding van deze opleiding ben ik mijn eigen coachingspraktijk gestart. Mijn doel? Mensen coachen bij het (her)vinden van hun innerlijke levenslijn en hen begeleiden in het ontdekken van zichzelf en waar ze het gelukkigst van worden.

Gecertificeerd Coach

In november 2021 heb ik de geregistreerde opleiding voor loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling met succes afgerond. Deze opleiding is erkend en getoetst door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). In 2023 heb ik de Practitioner-opleiding bij Gort Opleidingen succesvol afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd met de EQA European Quality Award en gecertificeerd door EMCC/NOBCO. Daarnaast heb ik zowel een Master- als een Bachelorgraad behaald in HR.

bottom of page